De prijs

prijs De drie voor de ondernemersprijs genomineerde bedrijven ontvangen een op naam gestelde ingelijste oorkonde. Voor de beste ondernemer van Oost-Groningen is er bovendien een bronzen beeldje van kunstenares Erlinde Stephanus.

Deze trofee draagt de naam ‘De Gouden Toekomst’. Met de naam van voormalige strokartonfabriek ‘De Toekomst’ in Scheemda heeft deze trofee een duidelijke link naar het verleden. In de letterlijke betekenis werpt de prijs z’n blik ver vooruit. Zo markeert ‘De Gouden Toekomst’ een keerpunt in de Oost-Groninger geschiedenis. Met achter zich een eeuw van landbouw en industriële revolutie, en voor zich het nieuwe elan van ondernemen in de jongste watergemeente van Nederland.

Erlinde Stephanus over de prijs:
‘Een trap nodigt uit tot opwaarts gaan. Elke trede is weer een ervaring rijker. Je blijft in beweging, letterlijk en figuurlijk. Soms moet je twee stappen terug doen om eentje voorwaarts te gaan. Bij elke trede die je neemt krijg je ook meer overzicht. Soms kleine stapjes moeten nemen om daarna met grote sprongen vooruit te gaan en af en toe een sprong in het diepe te durven nemen. Alle treden zijn aan de buitenkant naar boven gekruld, als vleugels die je dragen, zodat je wel naar boven MOET, zonder uit de bocht te vliegen. De schoenen suggereren de stappen die je al hebt genomen naar de Gouden Toekomst. Je staat op de hoogste trede vanwaar je verder gaat, de schoenen wijzen je de weg…’